Nieuws

Crowdfunding voor nieuw groeiseizoen en update moestuin

Wij doen mee aan een crowdfunding, wil jij ons ook steunen!?
Lees verder.

Lunchconcert Stationspark NPO Klassiek

Aanstaande woensdag 27 september wordt om 13:15 het lunchconcert Stationspark gehouden in onze moestuin.
Lees verder.

Opknapbeurt volière

Dankzij Ferry van de Berg heeft onze volière opknapbeurt gehad en staat deze er weer netjes bij!
Lees verder.

Inzending Community Railstations 2021

Ook dit jaar dingen we weer mee om in de prijzen te vallen binnen de Engelse competatitie van Community Railstations. 
Lees verder.

Kunstfiets geplaatst op het Stationsplein

Op woensdag 23 juni is op het Stationsplein een kunstfiets geplaatst die is gemaakt door mensen van ORO en GGZ.
Lees verder.

Stationspark Deurne als stageplaats

Stationspark Deurne is een prima stageplek voor zowel de Korenaer Deurne als Bijzonder Jeugdwerk.
Lees verder.

Nieuw bijenhotel!

Met trots willen wij delen dat we onlangs een heel mooi bijenhotel hebben opgehangen in onze Moestuin Spoorzone met bijpassend doek.
Lees verder.

NL-Doet 13 en 14 maart 2020

Tijdens NL-Doet op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart 2020 is er weer hard gewerkt in onze moestuin en rond het station van Deurne.
Lees verder.

Landelijke beweging Stationsadoptatie ook in Nederland!?

Is er in Nederland voldoende steun voor het stichten van een beweging die zich commiteert aan het adopteren van (kleine) treinstations om deze te verfraaien en te voorzien van extra functies? Is er voldoende interesse vanuit externe partijen en burgers om hierbij aan te haken en zich in te zetten voor hun plaatselijke treinstation?
Lees verder.

Werkzaamheden aan het spoor rond Venlo

Let op! Vanaf maandag 4 november t/m zondag 10 november rijden er geen treinen tussen Helmond en Venlo door werkzaamheden aan het spoor rond Venlo. Er zullen bussen worden ingezet om toch op uw gewenste bestemming te komen. 
Lees verder.

Coöperatie Stationspark Deurne op de buis bij Hart van Nederland

Na het winnen van een Engelse prijs in de competitie van de Community Rail Awards toonde Hart van Nederland interesse in ons als organisatie, wat de prijs inhoud en wat wij allemaal al hebben bereikt op en rond het station van Deurne. Zondag 20 oktober werd dit artikel uitgezonden in hun dagelijkse journaal!
Lees verder.

Derde prijs voor Station Deurne in Engelse competitie!

Michel Lintermans zet zich al jaren in om het station en de spoorzone in Deurne te verbeteren. Het begon eigenlijk als grap. Tijdens een symposium van de Britse spoorwegen in Glasgow in 2018 gooide hij een balletje op. Of het station van Deurne ook mee mocht dingen naar de spoorwegprijzen in het Verenigd Koninkrijk. “Schrijf je maar in”, zei de organisatie. Uiteindelijk werd station Deurne zelfs derde in de categorie 'it's your station' en werden we uitgenodigd om de prijs in Engeland te komen ophalen!
Lees verder.

Bezoek gedeputeerde Henri Swinkels (Provincie Noord-Brabant)

Op vrijdag 15 maart 2019 heeft gedeputeerde Henri Swinkels van de provincie Brabant een bezoek gebracht aan het station van Deurne en kennis genomen van hoe wij als Coöperatie werken aan de verfraaiing en verbetering van het hele stationsgebied. 
Lees verder.

Samenwerking met 'Sterk Brabant' in beeld gebracht!

Onze samenwerking met 'Sterk Brabant' binnen de coöperatie is in beeld gebracht door middel van een kort filmpje. Hieronder kunt u het filmpje bekijken via één van de twee links.
Lees verder.

Artikel Wageningen University & Research: Burgerinitiatieven voor beheer van kleine stationsgebieden

Door sociale activiteiten te organiseren kunnen burgerinitiatieven een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de omgeving van kleine stations. De gemeente is vaak aanjager voor de ontwikkeling van het stationsgebied en heeft daardoor een belangrijke rol bij het ontstaan van initiatieven van bewoners. ProRail en NS zijn minder gericht op het gebied om het station, maar zijn wel bepalend voor de voorwaarden waaronder activiteiten kunnen plaatsvinden. 
Lees verder.

Artikel Volkskrant: Gebiedscoöperatie Stationspark Deurne (sinds 2014)

Nu de bomen zijn geplant en de vijver er ligt, is er nog één wens: een locomotief voor het station.
Lees verder.

Stationspark Deurne zoekt figuranten voor street-art project

Wie pronkt er binnenkort met de beroemde Romeinse Gouden Helm langs het Deurnese spoor? De Coöperatie Stationspark Deurne zoekt drie figuranten (Deurnenaren) voor een street-art-project aan de Industrieweg. De muurschildering van 200 m2, die in het voorjaar door Studio Giftig uit Veldhoven op het pand van Artofil wordt aangebracht, moet treinreizigers een beeld geven van de geschiedenis en de identiteit van Deurne. Het is de bedoeling dat de figuranten in de huid kruipen van een historische dorpsfiguur, zodat de 'legendes van Deurne' een gezicht krijgen in de enorme muurschildering.    
Lees verder.

Vogelhuisjes bouwen met de Scouts van Scouting Deurne

Op vrijdagavond 8 december 2017 hebben de Scouts van Scouting Deurne vogelhuisjes gemaakt en versiert. De nestkastjes zullen half april samen met deze groep worden opgehangen in de Spoorzone om het gebied verder aan te kleden en de biodiversiteit aan (nestelende) vogels te bevorderen.
Lees verder.

Dorpstuin Spoorzone nu ook verlicht in de avonduren

Onlangs is onze Dorpstuin Spoorzone voorzien van duurzame verlichting die werkt op zonne-energie aan de randen van het perceel.  
Lees verder.

Paneel met lied Ernst Jansz onlangs geopend

Het paneel met een liedje van Ernst Jansz is afgelopen vrijdag 29 december 2017 geopend door wethouder Marinus Biemans in het bijzijn van enkele tientallen genodigden. 
Lees verder.

Deurne sluit muziekjaar 2017 creatief af

Met een creatieve muzikale uitspatting op het station sloot Deurne Palet van de Peel gisteren een geslaagd muziekjaar af. 226 optredens en muziekevenementen werden er dit jaar georganiseerd, alle onder het motto: Klanken kleuren 2017.
Lees verder.

Eerste half jaar Dorpstuin Cooperatie Stationspark Deurne

Na een half jaar op onze nieuwe locatie aan de Spoorlaan te hebben gewerkt, kunnen wij terugkijken op een geslaagde start van de Dorpstuin! 
Lees verder.

Kerstboom bij station Deurne is weer geplaatst!

Na Sinterklaas te hebben uitgezwaaid is ook dit jaar weer een grote kerstboom geplaatst voor station Deurne. Deze is, zoals vertrouwd, weer versiert met lichtjes om alvast een gezellige kerstsfeer te creëren!
Lees verder.

Groen-blauwe handdruk voor Cooperatie Stationpark Deurne

De Coöperatie Stationspark Deurne heeft vrijdag 10 november de groen-blauwe handdruk van waterschap Aa en Maas in het district Deurne in ontvangst genomen. 
Lees verder.

Transformatorhuisje naast Daily Deurne bekleed met bloemendesign

Onlangs is het transformatorhuisje naast Daily Deurne nu ook bekleed met een afbeelding van vrolijke gele bloemen.  
Lees verder.

Nieuw gras voor hondenuitlaatveld aan de Fabrieksstraat

Gisteren is er nieuw gras ingezaaid bij het hondenuitlaatveld aan de Fabrieksstraat. Wij zijn trots op het resultaat!
Lees verder.

Zonnebloemen langs het spoor 2017

Zonnenbloemen langs het spoor in Deurne in 2017.
Lees verder.

Uitbreiding fotoboek moestuin

Er zijn nieuwe foto's geplaatst in het fotoalbum Moestuin en onze video 'Ook hier groeit iets moois' staat online.  
Lees verder.

Violen als opfleuring van de boomspiegels

Onlangs hebben wij met de hulp van een aantal extra vrijwilligers alle vijf de boomspiegels aan de centrumkant van station Deurne mogen beplanten met allerlei kleuren Violen.
Lees verder.

Van zwerfafval maken wij bloemen en planten!

Aldoor ruimen wij zwerfafval op in het stationsgebied van Deurne. Al het ijzer en aluminium filteren wij hier uit om vervolgens met de opbrengst bloemen en planten te kopen voor de vergroening van het stationsgebied.  
Lees verder.

Nieuwe gestekte hortensia's stationsgebied

We hebben een groot aantal gestekte hortensia's klaar staan om het stationsgebied mee te beplanten. ​De kleur van hortensia's wordt mede bepaald door het ijzer in de grond. Benieuwd of de rails dan invloed hebben op de kleuren. Je kunt
Lees verder.

Nieuw hekwerk bij moestuin

Het nieuwe hekwerk bij de moestuin is geplaatst!
Lees verder.

Tien nieuwe plantenbakken bij fietsenstallingen station Deurne

Onlangs is al één nieuwe plantenbak geplaatst op de hoek van de nieuwe fietsenstaling aan de centrumkant van station Deurne. Wederom om een bijdrage te leveren aan het verfraaien en vergroenen van het station.
Lees verder.

Burendag zaterdag 23 september 2017

Ook dit jaar doet Coöperatie Stationspark Deurne weer mee met de burendag op zaterdag 23 september 2017. We gaan ons weer bezighouden met verschillende klussen rond station Deurne en de dorpstuin. We gaan onder andere hortensia's planten, zwerfafval opruimen en afsluitend gezellig samen brunchen en napraten.
Lees verder.

Start vernieuwde dorpstuin aan de Spoorlaan in Deurne

Aan de Spoorlaan in Deurne is Coöperatie Stationspark Deurne gestart met het opbouwen van een geheel nieuwe dorpstuin die na verloop van tijd de (tijdelijke) Moestuin Spoorzone aan de Laurens Costerstraat zal vervangen.  
Lees verder.

NL-doet 10 en 11 maart 2017

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart is het weer NL-doet en zetten mensen door heel Nederland zich vrijwillig in voor goede doelen of organisaties die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, ook Coöperatie Stationspark Deurne doet hier weer aan mee!
Lees verder.

Tentoonstelling Cooperatie Stationspark Deurne

Bij de Wereldwinkel in Deurne is tot eind maart 2017 een tentoonstelling te zien over de projecten en activiteiten van Coöperatie Stationspark Deurne in het stationsgebied en de directe omgeving daarvan.
Lees verder.

Workshop voorkweken - woensdagavond 8 maart 2017

Op woensdagavond 8 maart 2017 wordt vanaf 19:30 bij de Wik (Hellemanstraat 9 te Deurne) een workshop gegeven over voorkweken ten behoeve van het nieuwe groeiseizoen voor onze Mobiele Moestuin. 
Lees verder.

Stenen afvalcontainer bekleed met natuurfoto's

De stenen container achter Daily Deurne op station Deurne is bekleed met natuurfoto's.
Lees verder.

Station Deurne bestaat 150 jaar!

Station Deurne bestaat deze week maarliefst 150 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden!
Lees verder.

Deelname Bloemen- en Plantenmarkt Groei en Bloei

Afgelopen zaterdag 7 mei heeft Coöperatie Stationspark Deurne met een kraam op de Bloemen- en Plantenmarkt gestaan van Groei en Bloei ter promotie van de Moestuin Spoorzone, als zijnde een onderdeel van de Coöperatie, en voor de verkoop van blauwe bessenstruiken, zwarte bessenstruiken en frambozenstruiken.   
Lees verder.

Kruipplanten zetten in boombakken station Deurne

Afgelopen (zonnige) maandag 4 april heeft Coöperatie Stationspark Deurne opnieuw de handen uit de mouwen gestoken bij het station van Deurne met de aanplant van maarliefst vijfhonderd kruipplanten in de grote boombakken aan de kant van het Stationsplein.
Lees verder.

Spaar Lentebloeiers bij Plus voor Cooperatie Stationspark Deurne

Coöperatie Stationspark Deurne is continu bezig met de verdere vergroening van station Deurne en haar directe omgeving. Momenteel loopt er een actie bij de Plus, waarbij je kan sparen voor een gratis bloemenpakket in mei. Zou u een steentje willen bijdragen aan de vergroening van station Deurne? Doneer je volle spaarkaart voor de Lentebloeiers actie van de Plus dan aan Coöperatie Stationspark Deurne!!
Lees verder.

Werkdag Moestuin Spoorzone zaterdag 26 maart 2016

Tijdens de werkdag op (de zonnige) zaterdag 26 maart is er weer veel werk verzet door alle vrijwilligers van Moestuin Spoorzone.
Lees verder.

Bekleding elektriciteitshuisje fietsenstalling Fabrieksstraat

Het elektriciteitshuisje bij de fietsenstalling van station Deurne aan de Fabrieksstraat is nu ook bekleed met mooie oude foto's van station Deurne en vrolijke, kleurrijke bloemen. 
Lees verder.

NL-doet zaterdag 12 maart

Tijdens de NL-doet dag van het Oranjefonds op zaterdag 12 maart is er weer hard gewerkt in het stationsgebied en omgving door de vrijwilligers van Coöperatie Stationspark Deurne.
Lees verder.

Aanplant van Viooltjes en Primula's

Op woensdagmiddag 24 februari zijn er op initiatief van Coöperatie Stationspark Deurne enkele honderden Viooltjes en Primula's geplant in de grote bomenbakken aan het stationsplein en bij de oude fietsenstalling van station Deurne. De bloemetjes zullen in de lente het station verder aankleden en opfleuren met allemaal verschillende felle kleuren.
Lees verder.

Tweede Kamerleden bezoeken Spoorzone in Deurne

De Tweede Kamerleden Grace Tanamal en Duco Hoogland hebben op maandag 14 december de Spoorzone in Deurne bezocht. De Kamerleden van de PvdA kregen op die manier een goed beeld van de ontwikkelingen in het gebied rondom het spoor in Deurne. Uiteraard kwamen zij per trein op bezoek in Deurne.
Lees verder.

Oogstfeest Moestuin Spoorzone zaterdag 24 oktober

Aanstaande zaterdag 24 oktober organiseert Coöperatie Stationspark Deurne tussen 10:30 en 15:00 een open dag voor de Moestuin Spoorzone (mobiele moestuin) aan de Steenovenweg 33 in Deurne. Deze open dag valt aan het einde van het groeiseizoen en wordt daarom ook wel 'oogstfeest' genoemd. Altijd al nieuwsgierig geweest waar wij ons mee bezig houden in de moestuin, lees dan verder!    
Lees verder.

Persbericht: Stationspark Deurne wint Pluk van de Pettefletprijs 2015

Met zijn initiatief voor Coöperatie Stationspark Deurne heeft Michel Lintermans uit Deurne de Pluk van de Pettefletprijs 2015 gewonnen. De prijs is uitgeloofd door Vroege Vogels en De Natuur en Milieufederaties en is bestemd voor het beste plan om natuur en milieu in Nederland te verbeteren. Aan de Pluk van de Pettefletprijs is een geldprijs van € 3.000,- verbonden.
Lees verder.

Peeltrofee 2015

Ook wij als Coöperatie Stationspark Deurne doen mee aan de Peeltrofee 2015. Binnenkort meer op deze website.  
Lees verder.

Uitslag Pluk van de Petteflet prijs op Vroege Vogels

Komende zondag tussen 9 en 10 uur 's ochtends wordt live de uitslag bekend gemaakt van de Pluk van de Pettefletprijs 2015.
Lees verder.

Pluk van de Pettefletprijs 2015

Coöperatie Stationspark Deurne genomineerd voor Pluk van de Pettefletprijs 2015 Juryvoorzitter Flip van Duijn (zoon van Annie M.G. Schmidt) heeft vanmorgen in het VARA-radioprogramma Vroege Vogels de drie provinciale kandidaten voor de landelijke Pluk van de Pettefletprijs bekendgemaakt.
Lees verder.

Website door Buro TARGET