Stationspark Deurne zoekt figuranten voor street-art project

Wie pronkt er binnenkort met de beroemde Romeinse Gouden Helm langs het Deurnese spoor? De Coöperatie Stationspark Deurne zoekt drie figuranten (Deurnenaren) voor een street-art-project aan de Industrieweg. De muurschildering van 200 m2, die in het voorjaar door Studio Giftig uit Veldhoven op het pand van Artofil wordt aangebracht, moet treinreizigers een beeld geven van de geschiedenis en de identiteit van Deurne. Het is de bedoeling dat de figuranten in de huid kruipen van een historische dorpsfiguur, zodat de 'legendes van Deurne' een gezicht krijgen in de enorme muurschildering.  

Soldaat
Vrijwel zeker is dat een van de drie figuranten gaat poseren in een romeins kostuum. Voor de schildering over de Gouden Helm, die begin vorige eeuw in de gemeente Deurne werd gevonden. 'De legende van het Zandbos' en de 'dwaallichtjes uit de Peel' krijgen naar alle waarschijnlijkheid ook een plekje op de muur. 

Tussen de beroemdheden  
De drie figuranten krijgen hulp van vijf bekende Nederlanders, die allemaal zijn opgegroeid in Deurne of er nog steeds wonen. Ben je benieuwd wie dit zijn? Kijk dan op de Facebookpagina “Kronieken van Deurne”. Ook hun portretten zijn straks in een historische context te bewonderen op de muurschildering. In totaal zijn er dus acht figuranten. De street-art kunstenaars Niels van Swaemen en Kaspar van Leek van Studio Giftig vormen het creatieve duo achter de muurschildering. Zij maken het kunstwerk ook.

Aanmelden
Inwoners van Deurne kunnen zich aanmelden voor een figurantenrol in de schildering via de Facebookpagina of via de mail: Facebook: Kronieken van Deurne / e-mail: info@stationsparkdeurne.nl 
 Geeft bij je aanmelding een mailadres of telefoonnummer door met daarbij je leeftijd en een foto.

Initiatiefnemer
Het project is een idee van de Coöperatie Stationspark Deurne, een burgerinitiatief van Deurnenaren dat zich inzet voor een aantrekkelijker stationsgebied. De moestuin, de zonnebloemen en de nostalgische fotopanelen zijn ook projecten van de coöperatie.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michel Lintermans van Coöperatie Stationspark Deurne, 06- 51523599, Kaspar van Leek van Studio Giftig, 06-47187615 of Niels van Swaemen van Studio Giftig, 06-42125859. 

Website door Buro TARGET