Start vernieuwde dorpstuin aan de Spoorlaan in Deurne

Aan de Spoorlaan in Deurne is Coöperatie Stationspark Deurne gestart met het opbouwen van een geheel nieuwe dorpstuin die na verloop van tijd de (tijdelijke) Moestuin Spoorzone aan de Laurens Costerstraat zal vervangen.

De eerste stappen zijn afgelopen week gezet door het plaatsen van tijdelijk hekwerk rond het nieuwe grondgebied van de dorpstuin. Ook de container voor de opslag van tuinmaterialen en -benodigdheden is al verhuist. In de loop van de aankomende maand zullen steeds meer spullen worden verhuist naar de andere kant van het spoor om vervolgens een definitieve plek te krijgen. 

Uiteindelijk zal het tijdelijke hekwerk worden vervangen door vaste hekken die worden aangeboden door Prorail. Het is de bedoeling dat de dorpstuin zich hier defnitief gaat vestigen en dat dit, door de Gemeente Deurne aangekochte stuk grond, verder vergroend en levendiger wordt door connecties te leggen met haar omgeving. Buurtbewoners zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen, mee te helpen of zich uiteindelijk aan de sluiten bij de dorpstuin om meer te leren over moestuinieren. Hoe meer belangstelling vanuit het hele dorp, hoe meer oogst we uiteindelijk met zijn allen kunnen delen!

Op dit moment is een student van de Groene Campus in Helmond bezig met het uitdenken van een inrichtingsplan voor de nieuwe dorpstuin met de huidige onderdelen, maar hopelijk ook nieuwe functies waar wij als Coöperatie nog niet aan hadden gedacht. De inrichting en plaats van iedere functie moet zorgen voor een optimale indeling, waarbij het één het ander versterkt en het een praktische, nette en vooral groene dorpstuin wordt waar mensen graag vrijwillig komen leren en werken. Het onderzoek duurt nog enkele maanden.

        

Website door Buro TARGET