Tweede Kamerleden bezoeken Spoorzone in Deurne

De Tweede Kamerleden Grace Tanamal en Duco Hoogland hebben op maandag 14 december de Spoorzone in Deurne bezocht. De Kamerleden van de PvdA kregen op die manier een goed beeld van de ontwikkelingen in het gebied rondom het spoor in Deurne. Uiteraard kwamen zij per trein op bezoek in Deurne.

Michel Lintermans van Coöperatie Stationspark Deurne heeft de Kamerleden rondgeleid langs de projecten van deze coöperatie, die zich inzet om het station sfeervoller en veiliger te maken. Zo heeft hij onder andere het watertappunt Join the Pipe en het aangekleed elektriciteitshuis laten zien.

Ontwikkelingen Spoorzone

Vervolgens heeft wethouder Helm Verhees ze meegenomen in de grote ontwikkelingen die plaatsvinden en nog op stapel staan in de Spoorzone. Onder andere het vernieuwde Stationsplein, dat komende donderdag wordt geopend, en de nieuwbouwwoningen aan de zuidkant van het station (Fabrieksstraat) werden bekeken. Daarbij was er grote belangstelling voor de groene verbindingszone in dit nieuwbouwproject. Deze zone is ontworpen door de buurtbewoners en de coöperatie zij zullen ook het onderhoud hiervan gaan verzorgen. Tweede Kamerlid Grace Tanamal was onder de indruk van deze samenwerking: “Het is mooi om te zien dat hier in Deurne de gemeente en bewoners samen optrekken bij dit soort projecten.”

Verbinding

Aan het einde van het bezoek is er ook nog aandacht besteed aan andere ontwikkelingen bij het spoor in Deurne, zoals de geluidsschermen en de gewenste onderdoorgang bij de Binderendreef. Duco Hoogland was enthousiast over wat hij te zien kreeg in Deurne: “Het is goed dat het spoorgebied met een totaalplan wordt aangepakt. Waar het spoor eerst het dorp in tweeën splitste, moeten deze ontwikkelingen er nu voor zorgen dat de gebieden ten noorden en ten zuiden van het spoor met elkaar verbonden worden.”

Groepsfoto

Bij het bezoek waren vertegenwoordigers van spoorbeheerder ProRail, NS, Coopnet (adviseur Coöperatie Stationspark Deurne) en PvdA afdeling Deurne aanwezig. Ter afsluiting van het bezoek werd een groepsfoto gemaakt in de tuin van het coöperatiehuisje aan de Steenovenweg.

Website door Buro TARGET